alfatest

 - alfatest
 - alpha test


Gesimuleerd of feitelijk operationeel testen door potentiële gebruikers/klanten of door een onafhankelijk testteam op de locatie van de ontwikkelaars, maar buiten de ontwikkelorganisatie. Een alfatest wordt vaak toegepast voor standaard software als een vorm van interne acceptatietesten.
Bron: ISTQB, Verklarende woordenlijst van software testtermen

Het testen van een product met de bedoeling ontwerpfouten op te sporen en op te lossen voordat de eigenlijke productie van start gaat. Alfatests vinden gewoonlijk plaats in een laboratoriumomgeving als onderdeel van het ontwikkelproces, maar het komt ook voor dat dergelijke tests worden gehouden bij speciaal hiervoor geselecteerde klanten. (zie ook beta-test en gamma-test).
Bron: Kennisconsult


Simulated or actual operational testing by potential users/customers or an independent test team at the developers site, but outside the development organization. Alpha testing is often employed for off-the-shelf software as a form of internal acceptance testing.
source: ISTQB, Standard glossary of terms used in Software Testing, version 2.1

Kennisconsult
Laatst bijgewerkt: 06-11-2017
Thema: ontwikkeling
Dit begrip is gekoppeld aan de volgende thema(s):
Gerelateerde begrippen:

Verder zoeken naar alfatest

Selecteer hieronder het begrip in de taal waarin u verder wil zoeken. Vervolgens verschijnen de beschikbare zoekvragen voor die taal.

     alfatest
     alpha test
Algemeen
(20)
Literatuur
(28)
Lessen
(9)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(21)
De praktijk
(13)
Algemeen
(15)
Literatuur
(18)
Lessen
(7)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(17)
De praktijk
(14)

Heeft u opmerkingen/suggesties omtrent dit begrip? Klik hier om deze door te geven.