ideeontwikkeling

 - ideeontwikkeling
 - idea generation (Ideation)


Het geheel van activiteiten en processen die leiden tot een reeks mogelijkheden om een probleem op te lossen. Idee-ontwikkeling kan in de tijd meermaals worden toegepast: in de eerste fasen van het ontwikkelingsproces om te komen tot productconcepten, in de latere fasen tijdens de productontwikkeling om implementatieproblemen op te lossen, in de gebruiksfase om optredende fouten te corrigeren en in de fase dat het product niet meer in gebruik is om na te gaan waaraan het succes (of het falen) van het product heeft gelegen.
Bron: Kennisconsult


The conscious generation of ideas is often the starting point for an innovation journey. There are many techniques to support idea generation; the most well-known and most widely used one is brainstorming. Most companies do not see the generation of new ideas as a problem. The question tends to be how to generate quality ideas, and how to select which of these ideas are to be taken forward.
source: http://web.archive.org/web/20080808135518/http://www.designcouncil.org.uk/en/About-Design/Business-Essentials/Innovation/Glossary/

Kennisconsult
Laatst bijgewerkt: 03-06-2014
Thema: ontwikkeling
Dit begrip is gekoppeld aan de volgende thema(s):

Meer over ideeontwikkeling

Literatuur
(0)
Lessen
(0)
Gereedschap
(11)
Multimedia
(0)
De praktijk
(0)
Experts
(0)
Links
(1)

Verder zoeken naar ideeontwikkeling

Selecteer hieronder het begrip in de taal waarin u verder wil zoeken. Vervolgens verschijnen de beschikbare zoekvragen voor die taal.

     ideeontwikkeling
     idea generation (Ideation)
Algemeen
(20)
Literatuur
(28)
Lessen
(9)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(21)
De praktijk
(13)
Algemeen
(15)
Literatuur
(18)
Lessen
(7)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(17)
De praktijk
(14)

Heeft u opmerkingen/suggesties omtrent dit begrip? Klik hier om deze door te geven.