relatiekaart

 - relatiekaart
 - affinity-chart (-diagram)


Affinity charting is een techniek om relaties tussen items (data) te ontdekken. Begonnen wordt met een bepaald data-item, (bijvoorbeeld een klacht van een klant over een bepaald product). Vervolgens wordt intern naar verwante items gezocht (bijvoorbeeld klachten van andere klanten of klanten die weigerden te betalen of die goederen hebben teruggestuurd, omdat ze niet tevreden waren over het product). Het eindresultaat is een aantal groepen items die bij elkaar horen en die je nader kunt analyseren en die je nieuwe inzichten kunnen verschaffen (bijvoorbeeld hoe je je product zou kunnen verbeteren).

Hoe ga je te werk?
Elke deelnemer krijgt post-it blaadjes (of iets dergelijks) en kan gedurende een beperkte tijd (bv. 5 minuten) zijn gedachten, meningen en ideeŽn kwijt (elke uiting op een apart blaadje). Vervolgens worden de blaadjes van alle deelnemers bij elkaar gevoegd en wordt gezocht naar verwantschap tussen de diverse bijdragen. Dat levert kopjes op waaronder de bijdragen kunnen worden gesorteerd.
Bron: Kennisconsult

Kennisconsult
Laatst bijgewerkt: 17-12-2016
Thema: kwaliteit
Dit begrip is gekoppeld aan de volgende thema(s):

Meer over relatiekaart

Literatuur
(0)
Lessen
(0)
Gereedschap
(2)
Multimedia
(0)
De praktijk
(0)
Experts
(0)
Links
(0)

Verder zoeken naar relatiekaart

Selecteer hieronder het begrip in de taal waarin u verder wil zoeken. Vervolgens verschijnen de beschikbare zoekvragen voor die taal.

     relatiekaart
     affinity-chart (-diagram)
Algemeen
(20)
Literatuur
(28)
Lessen
(9)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(21)
De praktijk
(13)
Algemeen
(15)
Literatuur
(18)
Lessen
(7)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(17)
De praktijk
(14)

Heeft u opmerkingen/suggesties omtrent dit begrip? Klik hier om deze door te geven.