organisatie

 - organisatie
 - organization
 - organisation
 - Organisation


Een samenwerkingsverband van mensen en middelen met het oog op een gemeenschappelijk te bereiken doel samengebracht.
Bron: Kennisconsult

1. Een bedrijf, maatschappij, firma of onderneming al dan niet met een bepaalde vorm van rechtspersoonlijkheid, publiek- of privaatrechtelijk.
2. De classificatie of de groepering van activiteiten in een onderneming ten behoeve van de administratie en het beheer van die onderneming. Een opdeling van het werk vindt plaats in gedefinieerde taken die tezamen met de toekenning van die taken aan individuele personen of groepen voorzien van gekwalificeerd personeel, een efficiŽnte uitvoering van die taken mogelijk moet maken.
3. De vastlegging van noodzakelijk uit te voeren activiteiten in een onderneming, in afdelingen en/of groepen. Het plaatsen van die afdelingen of groepen in goed gestructureerde relatiepatronen, het definiŽren van de hiŽrarchieke lijnen, het vastleggen van de verantwoordelijkheden en de verplichtingen van alle afdelingen en groepen en het zodanig toekennen van individuele medewerkers aan die afdelingen en groepen dat de uit te voeren inspanningen goed worden gecoŲrdineerd en zo effectief en systematisch mogelijk plaats vinden.
Bron: www.angelfire.com/ca/vlietstra/LOGISTIC.pdf"Organ in action". In business, government, and other kinds of endeavor, the collective functioning of a group to achieve mission, goals and objectives.
Source: Max Wideman.com
Copyright: Wideman Comparative Glossary of Common Project Management Terms v3.1 is copyright by R. Max Wideman, March 2002.

Kennisconsult
Laatst bijgewerkt: 12-03-2016
Thema: projectmatig werken
Dit begrip is gekoppeld aan de volgende thema(s):

Meer over organisatie

Literatuur
(7)
Lessen
(3)
Gereedschap
(1)
Multimedia
(0)
De praktijk
(0)
Experts
(1)
Links
(0)

Verder zoeken naar organisatie

Selecteer hieronder het begrip in de taal waarin u verder wil zoeken. Vervolgens verschijnen de beschikbare zoekvragen voor die taal.

     organisatie
     organization
Algemeen
(20)
Literatuur
(28)
Lessen
(9)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(21)
De praktijk
(13)
Algemeen
(15)
Literatuur
(18)
Lessen
(7)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(17)
De praktijk
(14)

Heeft u opmerkingen/suggesties omtrent dit begrip? Klik hier om deze door te geven.