just-in-time manufacturing

 - just-in-time manufacturing
 - just-in-time manufacturing


Een methode om de voorraden tot een minimum terug te brengen door er voor te zorgen dat de voor de productie noodzakelijke materialen en onderdelen worden toegeleverd vlak voor het moment dat ze nodig zijn. Aan de outputzijde wordt JIT toegepast om er voor te zorgen dat gereedgekomen producten direct na productie kunnen worden uitgeleverd. Hierdoor kan de voorraad 'gereed product' tot een minimum worden beperkt.
Bron: Kennisconsult

Een organisatorische aanpak om in een productiebedrijf tot excellentie te komen op basis van het continu voorkomen van verspilling (alles wat geen waarde toevoegt aan het product). Preciesop- tijd betekent (in engere zin) dat het materiaal op het juiste tijdstip op de juiste plaats moet zijn. Om dit te bereiken moet iedere bewerking synchroon lopen met de vorige en de volgende.
Bron: www.angelfire.com/ca/vlietstra/LOGISTIC.pdf

Dit is een term die vaak met logistiek wordt geassocieerd. In het kader van e-learning wordt deze gebruikt om aan te geven dat de lerende toegang heeft tot de informatie op het moment dat hij die nodig heeft. Dit in tegenstelling tot het principe just-in-case, het aanbieden van leerstof voor het geval dat de cursist die ooit nodig zou hebben.
Bron: http://www.e-learning.nl/subpage.aspx?l1=4&l2=39


A 'pull' system driven by actual demand. The goal is to produce, provide or deliver parts or supplies just in time for the next operation. The approach reduces stock inventories or storage costs, but leaves no room for error. As much a managerial philosophy as it is an inventory system.
Source: Max Wideman.com
Copyright: Wideman Comparative Glossary of Common Project Management Terms v3.1 is copyright by R. Max Wideman, March 2002.

See also:
www.sigmapedia.com

Laatst bijgewerkt: 04-12-2011
Thema: *niet toegekend*
Dit begrip is gekoppeld aan de volgende thema(s):

Verder zoeken naar just-in-time manufacturing

Selecteer hieronder het begrip in de taal waarin u verder wil zoeken. Vervolgens verschijnen de beschikbare zoekvragen voor die taal.

     just-in-time manufacturing
     just-in-time manufacturing
Algemeen
(20)
Literatuur
(28)
Lessen
(9)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(21)
De praktijk
(13)
Algemeen
(15)
Literatuur
(18)
Lessen
(7)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(17)
De praktijk
(14)

Heeft u opmerkingen/suggesties omtrent dit begrip? Klik hier om deze door te geven.