klimaatneutraal

 - klimaatneutraal
 - climate neutral


Een klimaatneutraal proces is een proces dat, in theorie, niet bijdraagt aan klimaatverandering. De term is van toepassing op onder andere bepaalde soorten energieopwekking, maar wordt ook gebruikt met betrekking tot klimaatcompensatie.
Bron: http://www.productmilieu.nl/index.aspx?id=61&begripId=249

Term die de laatste tijd veel wordt gebruikt om aan te geven dat bepaalde activiteiten geen negatief effect hebben op het klimaat, waarmee men wil zeggen: geen CO2-emissie. Te bereiken door sterke reductie en door compensatie (boomaanplant) van CO2-uitstoot. Steden als Amsterdam en Rotterdam hebben aangegeven 'klimaatneutrale' steden te willen worden. Klimaatneutraal is echter een nogal vaag begrip. Vele processen en stoffen zijn van invloed op ons klimaat. In de gebouwde omgeving vermijden we deze term daarom liever en is het duidelijker om te spreken over CO2-neutraal. Een alternatieve invalshoek met een nog hogere ambitie is energieneutraal.
Bron: http://www.aedesnet.nl/binaries/downloads/dossier-fysieke-netwerken/20101201werkgroep-duurzaam-bouwenoverzicht-defin.pdf


The process of offsetting carbon-producing activities with those that either reduce or capture carbon, thus credibly neutralizing the net amount of carbon released in the atmosphere from a particular activity.
source: http://www.sustainabilitydictionary.com/

Kennisconsult
Laatst bijgewerkt: 01-02-2011
Thema: *niet toegekend*
Dit begrip is gekoppeld aan de volgende thema(s):

Verder zoeken naar klimaatneutraal

Selecteer hieronder het begrip in de taal waarin u verder wil zoeken. Vervolgens verschijnen de beschikbare zoekvragen voor die taal.

     klimaatneutraal
     climate neutral
Algemeen
(20)
Literatuur
(28)
Lessen
(9)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(21)
De praktijk
(13)
Algemeen
(15)
Literatuur
(18)
Lessen
(7)
Gereedschap
(6)
Multimedia
(17)
De praktijk
(14)

Heeft u opmerkingen/suggesties omtrent dit begrip? Klik hier om deze door te geven.